Exjobbare 2024

6 studenter, 4 exjobb

Den här våren har vi den stora glädjen att välkomna 6 härliga studenter till Tactel som gör sina exjobb hos oss.

På Umeåkontoret har vi Viktoria och Daniel som båda pluggar Civilingenjörsprogrammet i Interaktion och Design vid Umeå Universitet.

Viktoria ska undersöka ämnet Accessibility och hur public announcements på underhållningssystem ombord på flygplan kan bli mer tillgängliga för människor med funktionsvariationer, till exempel hörselnedsättning. För Daniels del står Virtual Reality (VR) i fokus när han ska utvärdera användarvänligheten av VR-headset/kontroller i flygkabin med målet att designa och utveckla en VR-applikation/spel anpassad för just flygkabiner.

I Malmö har vi Joel, Lisa, Amjad och André som alla pluggar Datateknik vid Lunds Tekniska Högskola. Gemensamt för båda exjobben är att de ska undersöka hur man kan jobba med riktig väderdata för att skapa så verklighetstrogna moln som möjligt i vår 3D-kartjänst Arc.

Vi känner oss hedrade och glada över att ha dessa stjärnor hos oss och ser fram emot att få lära känna dem närmare och inte minst följa deras arbeten. I vanlig ordning kommer vi lite längre fram i vår att ställa till med Varieté på Malmökontoret där våra grupper får presentera sina färdiga exjobb för både Tactelare och inbjudna studenter. Välkomna till Tactelfamiljen gänget!