Vi gick på Varieté tillsammans

Med exjobbare och studenter

Förra veckan ställde vi till med Varieté på Malmökontoret tillsammans med våra exjobbare. Varieté är Tactels alldeles egen version av Tour de Chambre där vi minglar mellan olika stationer/rum och får lära oss mer om de olika projekten och/eller teamen. Den här gången var det våra exjobbare som stod i rampljuset.

Med oss på Varietén hade vi ett gäng inbjudna studenter från LTH. Gäster och Tactelare mixades i smågrupper och minglade mellan stationerna där våra exjobbare delade med sig av sina exjobb, erfarenheter, utmaningar och bjöd in till frågor och diskussion.

 

Nils hade kikat närmare på tekniken bakom vår 3D-kartlösning Arc som bygger på att använda hundratusentals små satellitbilder (tiles) som lagras på flygplanens servrar. Eftersom lagringen på servrarna är begränsade krävs effektiv datakomprimering. I sitt arbete undersökte därför Nils möjligheten att använda AI-baserad bildkomprimering för att minska lagringsutrymmet, med mindre dataförlust.

På en av stationerna fick vi ta del av två exjobb där Siri, Anna, Louise och Sara, som i ett nära samarbete med varandra, hade tittat närmare på hur flygbranschen kan anpassa sig till den ökande mängden äldre vuxna passagerare. De båda grupperna undersökte målgruppens användarupplevelse av ett underhållningssystem (IFE/In-Flight Entertainment-system) med målet att avgöra om systemet är anpassat till användarnas önskemål och digitala kunskaper.

För Fredrik och Rasmus har det varit en vår full av Virtual Reality (VR). Att utföra användartester är en viktig del av att utveckla en produkt och att testa ett underhållningssystem med passagerare ombord på ett flygplan är svårt. Killarna hade därför utvärderat om VR kan vara ett användbart medium för att rekonstruera en liknande flygupplevelse vid användartester som utförs i en labbmiljö.

Vi hade även en Tactel-station där våra kollegor Johan och Olof stod som värdar. Här fick våra gäster lära känna oss bättre och möjlighet att ställa sina frågor om Tactel som företag och arbetsplats.

  

Energin på kontoret var på topp från början till slut och det var så roligt att blicka ut över det mixade havet av Tactelare och studenter och höra hur det härliga sorlet från livliga samtal spred sig i lokalen.

Stort tack till alla er som var med och gjorde vår Varieté till en riktigt härlig kväll!

Är du student och intresserad av att skriva ditt exjobb hos oss? Ta kontakt med Gabriella eller Louise via mail.