Flygkartan som ger dig tillgång till världen

Zooma in städerna där nere under molnen, ta reda på var druvorna i vinet du serverats har växt eller se vart de andra planen runt dig är på väg. Vår nya karttjänst Arc för Panasonic Avionics lyfter flygupplevelsen till en ny nivå. 

Den klassiska kartan över flygets väg mot sin destination är välanvänd. På Tactel ville vi därför utveckla den till något mer. Nu släpps Arc på marknaden, ett unikt system som vårt team har tagit fram, från idé till färdig produkt.

Arc är en rörlig, högupplöst kartfunktion. Det är dessutom en tjänst som gör det möjligt att koppla andra underhållningstjänster ombord till de geografiska platser och omgivningar flyget passerar.

Detaljerade vyer med teknik från spelens värld

Kartan bygger i grunden på satellitbilder och finkalibrerad 3D-realism. Bergen ser ut som de berg de är, städernas gatunät likaså. Och när solen går ner tonar också ljuset på skärmarna ut. Eftersom prestandan är begränsad har det krävts smart finurlighet och ett stort matematiskt kunnande, vilket gjort projektet än roligare att arbeta med.

Ta del av omgivningen – även när du flyger långt över den

De små prickarna som syns där nere på marken, vad är de för någonting? Arc ger dig svaren. Flygresan får en ny dimension och passagerarna en förankring till världen utanför. Systemet är flexibelt och byggt för att integreras med bolagens olika infotainmentsystem. Det kan också byggas i unika versioner, anpassade till specifika flygbolag. Möjligheterna som öppnas upp är många och spännande, dessutom med stor potential att erbjuda individuell service, öka den egna försäljningen och inleda nya samarbeten.

Några exempel

  • När en stad passeras kan resenärerna både se stadskartor och lära sig mer om platsen. De kan dessutom få erbjudanden om allt från hotell till restauranger och event.
  • Varifrån kommer maten och drycken som serveras ombord? Platserna kan enkelt presenteras och märkas ut på kartan.
  • Muslimska resenärer kan få korrekta bönetider utifrån de skiftande tidszonerna och riktningen mot Mecka utmärkt.
  • Flygbolagets övriga plan, som också är i luften, kan visas på kartan. Även familjemedlemmar därhemma skulle i förlängningen kunna ta del av resenärernas vy.
“Arc ger flygbolagen möjlighet att bygga helt nya typer av upplevelser, och det är superspännande. Vi har massor med häftiga tankar och idéer. Vi har bara börjat!”
Jonas Neldeborn, Tactel

Jonas Hasselgren

VD | CEO

Vill du veta mer?

Prata med Jonas.