Nu öppnar vi vår första innovationsstudio i Kalifornien

En kreativ samlingsplats för innovativa workshops – nu har Panasonic öppnat sin första innovationsstudio nära Silicon Valley i Pleasanton, Kalifornien. 

“För Tactel är det en givande och spännande utmaning att vara med om att lansera en innovationsstudio som denna. Genom vårt tänk kring co-creation, design och teknik har vi tillsammans med Panasonic skapat en unik och spännande miljö för innovativa workshops.”
Jonas Hasselgren, VD Tactel

Att Panasonic Avionics Corporation satsar på att skapa och designa dedikerade innovationsstudios är en naturlig del av bolagets ställning som ledande inom utvecklingen av upplevelse och service för flygresenärer. Studion ligger i Pleasanton, nära välrenommerade universitet, start-up communities och klustret för dator- och elektronikindustrin i Kalifornien.

– Att skapa attraktiva koncept, smarta tjänster och eftertraktade produkter handlar om att hela tiden ligga steget före. En studio med väl genomtänkt design kan på ett nytt sätt främja samarbete och ge utrymme åt interaktiva och kreativa workshops. Vi jobbar nära Panasonic och tillsammans vill vi fortsätta att leverera morgondagens digitala lösningar för de flygbolag som satsar på att maximera värdet av investeringen i underhållningssystem i luften, säger Jonas Hasselgren.

När Tactel 2015 förvärvades av Panasonic Avionics Corporation, en ledande leverantör av underhållnings- och kommunikationssystem för flygbranschen, var det som ett led i en pågående strategi för att stärka Panasonic Avionics inom mjukvara och design. Med kontor i flera länder runt om i världen är Panasonic en stark internationell aktör som insett värdet av den mjukvarutalang som finns i Sverige.

– Den digitala tekniken är snabbrörlig. Många av våra kunders tjänster finns, eller har potential att spridas, över hela världen. Genom lokal närvaro i Silicon Valley kommer Tactel att bidra med kompetens men även snabbt kunna ta del av nya lärdomar och insikter om det vi alltid har i fokus – människors behov och användarupplevelser, säger Jonas Hasselgren, som ser studion som ännu ett sätt att fortsätta jobba med kunskapsdelning bland Tactels medarbetare som även gynnar uppdrag och kunder i Sverige oavsett bransch och storlek.

En innovationsstudio i Kalifornien kanske rent geografiskt känns långt bort från Sverige, men denna studio öppnar upp för möjligheten att hålla internationella workshops och samla människor från flera delar i världen. I slutänden handlar det om att komma närmare människor för att skapa intuitiva lösningar som ger ett äkta värde. Helt enkelt, det vi på Tactel kallar Humanizing Technology.

Studion i Kalifornien är den första av flera planerade att öppna runt om i världen under kommande år.

Läs gärna Panasonics pressrelease.

Jonas Hasselgren

VD | CEO

Vill du veta mer?

Prata med Jonas.