Sveriges mest använda bankapp 

Swedbanks allra flesta kundmöten sker i deras bankapp – som vi på Tactel utvecklar och ständigt vidareutvecklar. 

Att skapa en app som ger bästa tänkbara service till de 4 miljoner svenska privatanvändarna och de många företagsanvändarna. Att jobba med verklighetsnära utveckling som förverkligar och förstärker Swedbanks ambition. Att hela tiden leverera säkra, vältestade funktioner som lever upp till förväntningarna. Så ser vårt samarbete med Swedbank ut.

Vi på Tactel utvecklar Swedbanks mobila bankappar för såväl iOS och Android som mobiltelefoner och tablets. Sett till antalet inloggningar är appen bankens mest använda digitala tjänst. Genom tätt teamwork ser vi till att den tekniskt och säkerhetsmässigt utmanande utvecklingen alltid testas på bästa tänkbara sätt. Med många parallella projekt och nya funktioner finns det ingen genväg. Det gäller att testa, testa, testa och testa lite till. Hela tiden och om och om igen.

I dagsläget är drygt ett tiotal projekt inom projektet igång hos oss på Tactel. Genom testdriven utveckling, iterationer och löpande leveranser ser vi till att funktionerna i Swedbanks app lever upp till bankens kundlöfte. Ibland leder timmar av utveckling och förfining till en storslagen release som gör succé. Ibland leder samma antal timmar till en knappt märkbar, men likväl oerhört viktig, förbättring för slutanvändarna.

Säkerheten i centrum 

När finansiella tjänster möter mjukvaruteknik är kraven på säkerhet skyhöga. Samarbetet med Swedbank ställer därför både höga säkerhetskrav och kräver en stabil och långsiktig utveckling. Blixtsnabb identifiering måste samtidigt vara säker identifiering. Ju fler anpassade funktioner, desto mer krävs för att funktionaliteten i hela appen ska fungera smidigt och säkert.

Samarbete med synergieffekter

Med sina över fyra miljoner kunder i Sverige är Swedbank inte bara landets mest anlitade bank, den är också en av de största i Norden. För oss är Swedbank både en stark och tacksam kund att jobba med. Stark på grund av de höga ambitionerna och deras tydligt identifierade behov, tacksam för att de ger Tactel möjlighet till ett tätt och utvecklande samarbete.

Kul att ha koll! App för unga 

Swedbanks app för unga ger tonåringar chans att hålla koll på pengarna, fylla på mobilen och skaka fram saldot. De kan även skapa egna sparmål och använda Lånkollen. Läs mer här.

Jonas Hasselgren

VD | CEO

Vill du veta mer?

Prata med Jonas.