AIX 2024 i Hamburg

Flygbranschens stora happening!

Vi bara måste berätta om vår resa till Hamburg och AIX 2024, världens största flygplansinteriörsmässa. Ett besök här är ett måste om du jobbar inom flygindustrin och självklart var Tactel där! Vi var på plats redan några dagar innan för att, tillsammans med våra kollegor på Panasonic Avionics, förbereda alla produkter och demos som vi har levererat och att se till att deras monter glänste inför den stora öppningsdagen.

Och vilken start det blev! En av mässans större händelser ägde rum hos just Panasonic. Redan första dagen fick flygbranschen något läckert att imponeras av när de fick se MAYA – nästa generations flygstol och underhållningssystem för passagerare i business class. MAYA är resultatet av ett samarbete mellan Collins Aerospace och Panasonic Avionics, där innovativ design möter smart teknik för att skapa framtidens flygplanskabin.

 

Och vem hittade vi som värd i montern om inte vår alldeles egen Andreas, som är en av designhjärnorna bakom MAYA. Gissa om han hade fullt upp! Besökare stod på rad för att få prova MAYA. Föreställ dig att du sätter dig i din egen biosalong, framför en förstklassig 45-tums böjd OLED-skärm. Samtidigt omfamnas du av en lyxig flygstol, byggd med en särskild sensorteknik som anpassar sig efter din kropp och gör att du sitter mjukt och bekvämt under hela resan. Hörlurar behöver du inte tänka på. Här får du en ljudupplevelse av högsta klass direkt från inbyggda högtalare i sätet och huvudstödet, komplett med en bas som vibrerar genom hela kroppen. 

”Wow, bättre än bio!” och ”Jag vill ha detta hemma nu!” var responsen från flera av besökarna, berättar Andreas. Kort sagt en flygupplevelse som når nya dimensioner. Och vi på Tactel är otroligt stolta över att vara en del av detta banbrytande projekt. 

Som om inte det vore nog kunde du överallt på mässan möta fler av våra stjärnor. Lisa S som är produktägare för Arc visade stolt upp de senaste nyheterna för vår 3D-karttjänst. Våra designers Lina och Tim hade fullt upp med att ta emot nyfikna besökare som ville lära sig mer om Modular Interactive (MI) – ett revolutionerande sätt att skapa underhållningssystem för flygbolag.

Alexandra, Christoffer, Håkan, Joel, Jonas, Lisa M och Phil var också på plats, redo att presentera våra innovationer och mingla runt bland montrarna. Deras entusiasm och expertis gjorde oss alla otroligt stolta över att vara en del av Tactelfamiljen.

Det blev intensiva dagar för våra kollegor som förstås också såg till att utforska och njuta av ett vackert, pulserande Hamburg under lediga stunder. Vi är omåttligt stolta och glada över att ha fått visa upp våra produkter på denna prestigefyllda mässa. Med oss hem från AIX har vi massor av spännande insikter och idéer att inspireras av i vårt fortsatta arbete.

Tack för i år, Hamburg! Vi ses 2025!