We can all be heroes!

I helgen anordnades Hack the Crisis i Sverige, ett hackathon initierat av Hack of Sweden med syftet att samla tech-branschens superkrafter och tillsammans hitta digitala lösningar mot de negativa samhällseffekterna av Covid-19. Ett initiativ av hög betydelse och vikt för oss människor då det blev ett tillfälle att enas och gemensamt spänna våra muskler för att tillsammans bekämpa en av vår tids största superskurkar.

På Tactel samlades ett starkt, multifunktionellt superhjälte-team som under två intensiva dagar kavlade upp ärmarna och skapade appen Pandemic Hero – en lösning som kopplar samman de många bland oss som vill ge en hjälpande hand till sina medmänniskor som är i behov av hjälp och stöttning under Covid-19 pandemin. Kort sagt – en app för alla superhjältar därute som vill vara med i fighten mot Corona.

Vi är starkare tillsammans!

Ur Hack The Crisis föddes Pandemic Hero, Tactels bidrag till Hackathon, men även 529 andra smarta och viktiga bidrag från verksamheter och privatpersoner runt om i landet. Gemensamt för alla bidrag är att de vill hjälpa vårt samhälle och underlätta för människorna i den. Under måndagskvällen tillkännagavs 6 vinnare i de tre olika kategorierna Save lives, Save Communities och Save Businesses under en livesändning på Hack The Crisis hemsida. För Pandemic Hero blev det en 27:e plats av totalt 530 bidrag och en 6:e plats i sin kategori (Save communities – Digital solution). Men detta handlade om så mycket mer än att vinna en tävling – det handlade om att samlas, att hitta nya vägar och känna att vi alla kan bidra och faktiskt påverka den speciella situation vi just nu befinner oss i. Här på Tactel lyckades vi med hjälp av engagemang, kreativitet och sammanhållning ta fram en snabb och effektiv lösning som kan hjälpa en medmänniska i vardagen. Att vi i slutändan inte vann spelar mindre roll – vi är otroligt stolta både över vårt bidrag och över den fantastiska uppslutningen i vårt kreativa och omtänksamma land.

För visst är det fantastiskt vad vi människor kan åstadkomma när vi jobbar tillsammans? Och i en tid kantad av mycket oro och ovisshet är det viktigt att påminna sig själv om att vi inte är ensamma, utan att vi alla är i detta tillsammans, och genom att stå enade som ett team kommer vi att lyckas besegra Covid-19 som superskurk och gå segrande ur det här.

Kom ihåg, Vi är starkare tillsammans!