Kreativa insatser för att vi ska må bra även i Corona-tider

Våga prova digitalt

Friskvård ligger Tactel varmt om hjärtat. Förutom ett generöst friskvårdsbidrag satsar vi också stenhårt på olika friskvårdsaktiviteter för att inspirera och uppmuntra våra medarbetare till ett balanserat och hälsosamt liv. För vi vet att mår vi bra är chansen större att vi blir mer kreativa och produktiva. Mår vi bra blir vi bättre kollegor till varandra och kan prestera på topp för våra kunder. 

Och detta får inte Corona sätta stopp för!

I dessa tider måste vi hitta sätt att flytta in friskvård till våra kollegors hemmakontor. Ingen lätt match ska erkännas, men en utmaning vi är redo att ta oss an. När allt kommer till kritan handlar det faktiskt bara om att våga prova. Och visst, några försök kan bli mer eller mindre lyckade, men bara genom att prova oss fram kan vi hitta sätten som fungerar.

Våga prova digitalt

 

En insikt vi har fått längs vägen är att många aktiviteter faktiskt går utmärkt att göra digitalt. Med en dator, kamera, uppkoppling och videokonferens kommer du långt. Häromdagen anordnade vi till exempel ett utomhuspass tillsammans med vår företagshälsovård Tjugonde. Medan ett gäng deltog på plats i en park i Malmö hade vi samtidigt kollegor med oss på länk från norr till söder. Några hade till och med bjudit med sig sina respektive att delta och andra hade sällskap av sina barn. Trots att vi befann oss flera mil från varandra kunde vi samlas för att dela gemensam träningsglädje. DET är häftigt! 

Så till andra företag, som kanske också kämpar med hur de ska jobba med friskvård i dessa tider, vill vi ge tipsen: Våga Prova och Gör det digitalt. Det har i alla fall fungerat för oss och några av de aktiviteter vi har gjort och gör digitalt är: 

  • Ergonomi och hälsoföreläsning
  • Mindfulness-föreläsning
  • Rörlighetsträning 
  • Utomhusträning
  • Men även andra aktiviteter för att skratta och ha roligt ihop – såsom vårt veckoquiz och AW på länk

Och den här listan ska bli längre. För vi tänker inte tillåta att en Pandemi hindrar oss från att inspirera våra medarbetare till goda vanor. Utan nu gäller det som sagt att hitta nya vägar för att må bra och se till att vi tar oss igenom dessa märkliga tider starka, friska och glada!  Istället för att trampa på bromsen väljer vi att gasa. För att citera vår VD: “Kör på!”