Exjobbare 2022: Arvid och Christian

Vill skapa en spelupplevelse högt i det blå

Föreställ dig en flygning där du och dina medpassagerare kan mötas och interagera med varandra i spelens underbara värld. Allt som behövs är en smartphone och planets bildskärmar i taket. That’s it!

Detta är vad spelentusiasterna Arvid och Christian har valt att fokusera på i sitt exjobb – att skapa ett multiplayerspel för flygresenärer. Förutom underhållning ombord på planet ser Arvid och Christian hur ett spel även kan underlätta för den flygrädde som kan rikta sitt fokus på något annat under flygningen.

Efter en inledande tid av datainsamling och research är nästa steg i arbetet att välja ut och jobba vidare med ett par spelkoncept för att slutligen ta fram prototyper, en spännande utmaning berättar killarna som dels vill att spelet ska locka en bred publik och även kunna konkurrera med spelen som du redan har i din telefon. Vi önskar Arvid och Christian fortsatt lycka till och ser med spänning fram emot att få ta del av resultatet.

Arvid läser Civilingenjör med inriktning Teknisk Design och Christian med inriktning Mekatronik, båda vid Lunds Tekniska Högskola.