Hundratals timmar trådlös avkoppling i skyn

Flygpassagerare på premiumbolaget Etihad Airways kan nu enkelt streama film, serier, musik och mer på sina egna enheter. Vi på Tactel har designat den trådlösa webbportalen som gör det möjligt.

Idag har så gott som alla resenärer en mobil, surfplatta eller dator med sig i kabinen.

För att utnyttja denna trend bestämde sig Etihad Airways för att ta fram en ny underhållningslösning som låter passagerarna använda sina egna enheter för en mer personlig upplevelse. Ett trådlöst underhållningssystem för Etihads kortdistansflygningar som vårt team fick förtroendet att utforma.

I maj 2019 lyfte de första flygen utrustade med den nya tjänsten E-Box Stream. Via den får passagerarna tillgång till över 500 timmars underhållning. De kan dessutom läsa tidskrifter, nyheter, följa flygkartan och bläddra i bolagets katalog av varor som erbjuds ombord. Allt som behövs för att få tiden att flyga för passagerarna medan de är ombord.

Stor och flexibel plattform

Designen är framtagen för att matcha ett brett spektrum av tjänster, upplevelser och stämningar och för att skapa den rätta balansen mellan innehåll och ytor för marknadsföring. Lösningen rymmer också ett stort mått av redaktionella möjligheter. Det är enkelt att lyfta fram specifika tjänster, aktuella erbjudanden eller den senast utvalda kvalitetsfilmen. 

Bekvämt med egna enheter

Det nya trådlösa E-box-systemet används på flighter som sträcker sig upp till fem timmar. För att passagerarna som använder sina egna enheter ska kunna luta sig bekvämt tillbaka, är ryggstöden framför dem utrustade med skärmhållare, justerbara för att passa alla tänkbara enheter och format.

Etihad Airways är Förenade Arabemiratens nationella flygbolag, grundat 2003. Bolaget är en del av Etihad Aviation Group, med huvudkontor i Abu Dhabi. 

Jonas Hasselgren

VD | CEO

Vill du veta mer?

Prata med Jonas.