Från första skiss och kodrad till komplett IFE – extra allt

Japanska ANAs nya kabinsystem för underhållning, service och shopping är lika avancerat som lättanvänt. Vi har utvecklat, byggt och designat det från scratch.

Varför nöja sig med mindre än …allt? När ANA anlitade oss för att ta fram nästa generations kabinunderhållning var det för att få ett sobert, lättillgängligt och samtidigt komplext system – som kunde göra allt. Nu är det på plats. Premiärturen gick mellan Tokyo och London i somras och alltsedan dess har passagerarna på ANAs långdistansplan ett unikt, digitalt utbud.

Bild: ANA

På de stora touch-skärmarna i sätet kan du som resenär beställa varor från shoppen, styra ditt säte, välja styrka och färgton på belysningen och, om du så vill, chatta med andra passagerare ombord. Du kan också titta på live-tv, läsa nyheter, lyssna på musik eller spana in de senaste magasinen och mangaserierna.

Bild: ANA

På handkontrollen med skärm och touchfunktion går det fint att bläddra runt, samtidigt som filmen du valt rullar vidare på skärmen framför dig.

Bild: ANA / Tactel

För den som vill ha koll på utbudet innan de går ombord är det bara att ladda ner ANAs app, som också kan användas som handkontroll i kabinen. Flyger du första klass kan du dessutom bädda ner dig i sängen och njuta av bilden på din egen 43-tums-tv.

Helhetsleverantörer från start till mål

Från innovationsworkshops till design- och utvecklingsprojekt. Tactel har både tagit fram och utvecklat systemet, i ett tätt och gott samarbete med ANA i såväl Tokyo som i Panasonics testlabb i Kalifornien. Tekniskt har det varit spännande att få sy ihop ett flexibelt bassystem som kan kommunicera med de tio, tjugo systemen som finns bakom kulisserna. Tack vare att både kod och design togs fram i huset kunde vi testa, göra om, testa och förfina intill perfektion.

Bild: ANA

Idag hittar du vårt nya system på ANAs långdistansturer med Boeing 777 och 787. Planen är att det så småningom också ska finnas i fler modeller och på mellanlånga rutter. 

Jonas Hasselgren

VD | CEO

Vill du veta mer?

Prata med Jonas.