Kontroll och koll på alla kontakter och samtal

Tactels resa med Telenor sträcker sig långt tillbaka och bygger på ett tillitsfullt samarbete, alltid med människor och smarta tjänster för en smidig vardag i fokus. Appen Se Hvem, en kontakttjänst i absolut världsklass, är ett av flera resultat. Med smart och genomtänkt funktionalitet för både kontaktlistor och okända nummer och andra värdeskapande funktioner har appen snabbt blivit en självklar succé!

Kännetecknande för samarbetet mellan Telenor och Tactel är en ständig jakt på förbättring och optimering. Idag sätter Telenors lösning en ny standard i branschen genom användarcentrerad utveckling som vilar på en stabil plattform, skapad av Tactel och ursprungligen byggd för att hantera synkronisering av kontakter.

 

Synkronisering och säkerhetskopiering av kontakter, var användaren än valt att spara dessa, gör det lätt och sömlöst att ta med sig kontakter mellan enheter oavsett operativsystem.  Denna del av tjänsten har under åren vidareutvecklats och finslipats – med allt från automatisk uppstädning av dubbletter till ständiga optimeringar. På så sätt har till exempel tidsåtgången kunnat sänkas med 80%, det har helt enkelt blivit en snabbare app med både lägre batteriförbrukning och en bättre användarupplevelse.

Se hvem - lyckad lansering av efterlängtade funktioner

Ett okänt nummer är ofta en telefonförsäljare eller ett annat oönskat samtal. För många är det idag svårt att veta när det är läge att svara eller inte. Att veta eller få en hint om vem som faktiskt ringer är avgörande. Appen Se Hvem ger genom smart integration en vägledande rating av okända nummer – helt enkelt en bedömning och indikation om inkommande samtal är ett spam-samtal eller inte. Denna funktionalitet tillsammans med såväl tillgång till ett stort register som uppslag sker mot, samt att appen håller kontaktlistan uppdaterad och korrekt har tagit de norska användarna med storm.

Appen Se Hvem är både snabb, säker – och inte minst pricksäker! Den gör det även möjligt att snabbt och smidigt kolla upp namn och adress på alla registrerade kontakter i Norge och fungerar smidigt mellan olika plattformar och oberoende av telefonmodell. Allt detta, tillsammans med den genomtänkta designen, har visat sig överträffa användarnas förväntade helhetsupplevelse.

Serviceinriktade funktioner ger mervärde

Se Hvem-appen rymmer även flera komplement som ger ett värdeskapande mervärde. Bland de mest uppmärksammade hör en användbar reseguide som först lanserades sommaren 2023 och därefter fortsatt utvecklas. Guiden poppar automatiskt upp när man som användare är på resande fot. Förutom en lättillgänglig guide för resmålet rymmer den en praktiskt och smidig växelkursräknare.

Tactel och Telenor – mångårigt och löpande samarbete

Att jobba proaktivt och i framkant för att möta behov och önskemål har gång på gång genererat uppdrag för Tactel. Genom ny- och vidareutveckling har Telenor kunnat lansera lösningar, tjänster och funktioner där funktionalitet står i centrum.

Vi är både tacksamma över samarbetet och stolta över resultatet. Teamet på Tactel ser fram emot fortsatt samarbete för smarta tjänster som gör vardagen smidig och enkel. Helt i linje med Telenors uttalade målsättning: för oss kommer människan alltid först. Och tekniken därefter.

Detta gör vi löpande för Telenor

 • Uppsättning och hantering av en servermiljö som klarar miljontals användare
 • Utveckling av backend
 • Utveckling av mobila appar
 • Utveckling av webblösningar
 • Testning
 • Design, i samarbete med Telenor
 • Andra linjens support och jour 24/7
 • Strategi och produktplanering

Med Se Hvem får användaren:

 • Möjlighet att se vem som ringer även om numret inte är sparat
 • Meddelande vid potentiellt bedrägeri eller lättare att avstå från kontaktförsök av telefonförsäljare
 • Snabb tillgång till namn, adress och telefonnummer i appen
 • Säker lagring i molnet av sina kontakter 
 • Smidig överföring av kontakter vid byte till ny mobil
 • Reseguide med växelkursfunktion

Bättre, smartare och mer effektivt

3x

Tre gånger så många användare per server. Med hjälp av en ännu smartare backend och ett effektivare databaslager ryms nu tre gånger fler kontaktlistor per server än tidigare. Med miljontals kunder är en 300-procentig effektivisering ingen liten sak, räknat i kostnad, energiförbrukning och klimatpåverkan.

5x

Fem gånger snabbare. Tiden det tar att synka adresslistan mot servern har minskat med 80 procent tack vare vår omskrivning av tjänsten. På så sätt har belastningen på servern sjunkit kraftigt, liksom batteriförbrukningen på telefonen.

90%

90 procent färre dubbletter. Det är inte bara irriterande att ha onödiga dubbletter i kontaktlistan, det innebär också att onödig data skickas fram och tillbaka. Genom ett kontinuerligt identifikations- och städarbete har antalet dubbletter i kontaktlistorna minskat rejält.

Tryggad support

Vår support och jour är aktiv 24/7. Men vårt envisa förbättringsarbete har minskat larmen – och låter både oss och kunden fokusera på roligare saker.

“Tactel är en väldigt bra samarbetspartner! I våra täta uppföljningsmöten diskuterar vi olika lösningar tillsammans och skapar roadmaps och tidplaner för att effektivisera hur vi jobbar.”
Amel Misimovic, produktägare på Telenor
“I vårt team finns all den kompetens som krävs för att jobba proaktivt med teknisk utveckling, design och supporten. Våra väl inarbetade metoder för tester och kodgranskning säkerställer hög kvalitet.”
Johan Stenlund, utvecklingschef

Johan Stenlund

Utvecklingschef | Head of Development

Vill du veta mer?

Prata med Johan.