Tactels nyårskarameller 2021

God jul och gott nytt år

Ett nytt år står för dörren och här på Tactel har vi glädjen att kunna blicka tillbaka på ett år då vi både har fortsatt arbeta med våra fantastiska trogna kunder, och även har haft äran att få välkomna fler kunder till gänget. Med alla roliga projekt är det lätt att rusa in i det nya året, men vi vill passa på att stanna upp en stund och minnas några av de händelser vi har fått uppleva tillsammans med våra kunder under året som gått. Med hjälp av kollegor här på Tactel har vi valt ut några godbitar.

Innan vi presenterar våra Nyårskarameller vill vi tacka alla våra vänner – från medarbetare till kunder och samarbetspartners för ett händelserikt och fint 2021, vi ser fram emot att gå in i 2022 tillsammans med er.

Alexander och hans gäng firar tennbröllop med Swedbank:

Under året har vi firat 10 härliga år tillsammans med Swedbank som bland annat inneburit 100 releaser och över 1 miljon rader kod! Det har varit en rolig resa från första app-leveranserna med givande möten, stort engagemang, en del buggar och många skratt tillsammans. Vi ser förväntansfullt fram emot att få fortsätta utveckla Sveriges största och mest använda bankapp de kommande 10 åren!

Jonas N om Maps händelserika år:

Panasonics kartlösning Arc, byggd av oss på Tactel, har under 2021 blivit en mogen produkt med ett fantastiskt produktteam uppdelat på fem stycken lysande scrumteam bakom sig. Under året har vi fått välkomna flera flygaktörer på vår radar och har idag den stora äran och glädjen att ha fler än 15 stora flygbolag som kunder, och detta är bara början. En annan rolig nyhet är att vi under 2021 lanserade “Arc for young explorers” – en cool funktion för de allra yngsta resenärerna där de tas med på ett häftigt äventyr när de får utforska världen som en flygande dinosaurie. Vi går med stor iver och nyfikenhet in i 2022!

Johan om det allra senaste med Telenor:

Det har varit ett händelserikt år där teamet på Tactel firat många framgångar och milstolpar tillsammans med våra vänner på Telenor Norge! Tjänsten har fortsatt växa så det knakar – med en 20%-ig ökning är vi nu en bra bit över 800.000 användare i Norge. Inte nog med det: under året började de premiumfunktioner vi byggt och bygger att erbjudas fritt till alla användare som även är kunder hos Telenor. Vilket gör att ännu fler kan ta del av nummer-uppslag, skydd mot oönskad telefonförsäljning och bedrägeri och mycket annat. Slutligen vill vi även passa på att nämna en funktion vi utvecklat som vi tycker är lite extra rolig – en tidsmaskin! Med den kan kunder resa i tiden och hitta kontakter de tidigare haft men blivit av med. Smart, eller hur? Fler häftiga saker är under konstruktion, men vad det är får vi berätta mer om nästa år.

Dominika om resan med Skånetrafiken:

Några av våra Tactelare är ute i uppdrag och delaktiga i de team på Skånetrafiken som utvecklar mobilappen samt biljettautomaterna. Det fina samarbetet inom teamen och tillsammans med kund har i år mynnat ut i en rad olika förbättringar, såsom en hel del ny design av vyer och flöden – både i mobilapparna och biljettautomaterna, beläggningsprognoser, mer detaljerad info om var bussarna befinner sig, tillgänglighetsanpassningar samt en hel del backend-förbättringar för de bakomliggande systemen. Vi ser fram emot att under 2022 fortsätta resan att göra biljettköpen ännu smidigare för Skånetrafikens resenärer!

Jonas E berättar om senaste året med Singapore Airlines:

2015 inledde vi vårt samarbete med Singapore Airlines och det har hunnit bli många lanseringar som varit “först i branschen” sedan dess. Under 2021 fick vi lägga till ytterligare en “först” på listan: Singapore Airlines blev lanseringskund för Panasonic Avionics e-handelslösning Marketplace. Nu kan passagerare handla ombord och bläddra i ett enormt urval av produkter, och få leverans direkt till sina hem eller på deras nästa flygning. 2022 fortsätter vi vårt samarbete för att göra listan ännu längre.

Johan om nya projektet Spoke Safety:

Vad händer om en grupp entreprenörer med tonvis av erfarenhet av att starta och driva bolag och ett brinnande intresse för cykling och e-bikes slår sig samman? Jo då uppstår en helt ny vision för hur cyklister ska kunna guidas och skyddas från faror i trafiken, vidare till hur uppkopplade cyklar, bilar och trafikljus kan göra varandra smartare på helt nya sätt. Tillsammans med en rad olika företag och med team-medlemmar utspridda i närmare 10 länder har Tactel varit med och designat hur en första version av Spoke Safety kan se ut och fungera, samt varit med och byggt den app som cyklisten kommer ha framför sig och interagera med. I slutet av året visades en första version upp i San Diego och resan har bara börjat för detta härliga gäng!

Tack igen allesammans för ett härligt år. Vi önskar er en god jul och ett gott nytt år – vi ses 2022!