Ja, vi har vårat glada barnasinne kvar

Tactelkampen 2020

Visst är det något magiskt med en vacker sensommardag? Ni vet när ljuset faller varmt på frodigt gröna träd och gräset ser sådär extra mjukt ut. Och solens strålar värmer skönt i ansiktet samtidigt som luften är krispig.

Exakt en sådan dag hade vi turen att få när årets upplaga av Tactelkampen ägde rum. Vad är då Tactelkampen kanske någon undrar? Jo, årets viktigaste sportevenemang – en årlig tradition då vi drar på oss Tactel-tröjorna, snörar på oss träningsskorna och tar oss till en av Malmös parker för att mötas i olika tävlingar och ha riktigt roligt tillsammans. Vi springer, hoppar, sjunger och skrattar – allt ute i den friska luften. Tänk dig friluftsdagen på skolan, fast med vuxna människor som alla har sitt glada barnasinne kvar och som med 100 % engagemang ger allt för att ta sitt lag till vinst. Och nog finns det anledning att vilja vinna – förutom ära och berömmelse, får dessutom det segrande laget den stora tillfredsställelsen att ta emot och lyfta den eftertraktade Tactel-pokalen mot skyn och tillsammans explodera i ett segervrål som ekar högt genom hela Malmö stad! För att inte tala om rätten att skryta om sin vinst under ett års tid… 

Ja, Tactelkampen lockar fram tävlingsandan hos de allra flesta, men framför allt är det en eftermiddag fylld av glädje, kärlek och värme -när vi har en riktigt härlig stund tillsammans och skapar fina minnen att återvända till närhelst vi vill. 

Nu ser vi fram emot en höst fylld med fler roliga aktiviteter.