Ny nordisk affärs-områdeschef

jul 4, 2018

Design- och teknikbyrån Tactel gör en strategisk rekrytering som ett led i att öka tillväxten på den nordiska marknaden. Ina Solemo intar den nyinrättade rollen som affärsområdeschef för Norden och tar plats i ledningsgruppen. Med lång erfarenhet från att både utveckla och driva affärsutveckling med kundnytta i fokus ska Ina stärka Tactels helhetserbjudande.

 Ina Solemo har mångårig erfarenhet från strategisk affärsutveckling och telekombranschen. Närmast som konsult och tidigare har Ina ett förflutet i flera olika sälj- och tillväxtorienterade roller på företag som Sony Ericsson/Sony Mobile och Telenor. Roller där hon drivit omfattande kommersiella, kundorienterade och strategiska program.

– Jag är stolt och glad över att få vara delaktig i denna tillväxtresa och ser fram emot att tillsammans med både kunder och medarbetare bidra till den digitala utvecklingen i regionen, stärka innovationen och skapa de bästa digitala upplevelserna. Nyckeln till framgång kommer att ligga i att kombinera utvecklingen av affären med kundnytta och skapa långsiktiga relationer, säger Ina Solemo, affärsområdeschef på Tactel.

Rollen som affärsområdeschef kommer att innebära ett övergripande ansvar för affären, med fokus på att utveckla erbjudandet samt bygga starka relationer både på nationell och internationell nivå.

– Vi står inför en spännande tillväxtresa och Ina blir en viktig person för att säkra vår framgång, där hennes erfarenhet och resultatfokus blir värdefull. Den nordiska marknaden är under en omfattande digital transformation där innovativa lösningar som skapar affärsnytta är otroligt viktigt för våra kunder. Inas kompetens inom affärsutveckling på både nationell och global nivå går helt i linje med vad vi sökt efter, säger Jonas Hasselgren vd för Tactel.